Hakkeri uhkasi vuotaa Radioheadin kappaleita verkkoon – yhtye jakoikin julkaisemattoman materiaalin itse

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen alternative rock -yhtye Radiohead on joutunut kiristysyrityksen kohteeksi. Kiristäjän vaatimuksiin suostumisen sijaan yhtye päätti vastata niihin omalla tavallaan. Hakkerit olivat varastaneet yhtyeen vokalisti Thom Yorken yksityisistä tiedostoista ennenjulkaisematonta musiikkia.

He ilmoittivat vuotavansa musiikit verkkoon, mikäli yhtye ei maksaisi 132 000 euron lunnaita. Radiohead päätti kuitenkin julkaista materiaalin itse. Seuraavan 18 päinvän ajan fanit pääsevät 18 punnan hintaan kuuntelemaan ennenjulkaisematonta musiikkia, jota on yhteensä 18 tunnin edestä.

Julkaistava materiaali on peräisin OK Computer -albumin sessioista. Tempauksella kerättyjä varoja lahjoitetaan Elokapina-ilmastoliikkeelle.

 

https://www.facebook.com/radiohead/posts/10155954042367245