Poliisi varoittaa lentomatkustajia: ”Huono vitsi voi evätä pääsyn lennolle”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtaosa lentomatkustajista tietää, että lentokentällä tai lentokoneessa ei tule vitsailla esimerkiksi pommeista tai muista uhkaavista asioista. Jokainen ei kuitenkaan ilmeisesti tätä vielä tiedä, ja siksi lentokentällä ajaudutaan ajoittain tukaliin tilanteisiin tyhmien vitsien takia.

Nyt myös poliisi on puuttunut asiaan ja julkaissut somepäivityksen otsikolla ”Lomakauden paskin vitsi-ilmiö”. Viranomaiset muistuttavat, että lentokentän henkilökunnan tehtävä on varmistaa, että lentomatka on kaikille turvallinen. Olennaisena osana sitä on selvittää onko matkustajalla laukussaan räjähteitä.

– Alkuvuoden aikana, viimeksi nyt kesäkuussa, on Helsinki-Vantaan lentoasemalla ilmennyt tapauksia, joissa matkustaja on vastannut turvallisuuskysymyksiin pommi- ja räjähdeaiheisilla letkautuksilla. Kommentit ovat johtaneet poliisien puhutteluihin. Niissä epäillyt ovat myöntäneet puheidensa olleen ajattelemattomia vitsejä, poliisi kertoo.

– Pommit eivät ole leikin asia. Huono vitsi voi evätä pääsyn lennolle ja pahimmillaan johtaa korvausvaatimuksiin. Älä siis pilaa omaa tai muiden lomalentoa. Poliisia ja muita matkustajia pommit eivät naurata.