Ravintolalaskussa odottamaton lisämaksu: ”Kivesten koskettelusta”

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Ravintolan laskuun saattaa ilmestyä ylimääräistä hintaa, mikäli käytös ei ole henkilökunnan mieleen. Eräässä Espanjan Baskimaassa sijaitsevassa ravintolassa se johti jopa 10 euron lisähintaan.

Asiakkaan yllätykseksi Taberna Eguzkin 12,50 euron laskun loppusumma oli kohonnut 22,50 euroon. Syynä oli kuitin mukaan ”por tocar los cojones”, eli kivesten koskettelu. Asiakas ei ollut kosketellut kirjaimellisesti sukukalleuksiaan. Kivesten koskettelu tarkoittaa englannissa ärsyttävää käytöstä. Suomeksi se voisi kääntyä muotoon käydä hermoille

Kuitin levittyä viraalina tarjoilija on kuitenkin The Local -sivuston mukaan paljastanut kaiken tapahtuneen hyvässä hengessä. Laskun saaja oli hänen pomonsa, joka juo ravintolassa aina torstaisin ystäviensä kanssa. Hän suostui lisähinnan maksamiseen.