Lentokone-etiketti jakaa mielipiteitä – saako keskipaikalla istuja omia kummankin käsinojan?

Matkailu · Tim Isokivi

Lentokonematkustamiseen liittyy useita kirjoittamattomia sääntöjä, joiden tarkoituksena on tehdä matkasta siedettävämpi myös kanssamatkustajille. Nyt keskustelua on herättänyt kysymys keskipenkkien käsinojista.

Rick Eisen Show -sarjan Twitter-tilillä kysyttiin, saako keskipenkillä istuva omia molemmilla puolillaan olevat käsinojat. Kysymys jakoi yli 100 000 vastaajaa miltei tasan kahtia. 47 prosenttia vastasi kyllä, 53 prosenttia ei.

Vaikka ei-ääniä oli hieman enemmän, puolusteltiin kyllä-vastausta äänekkäämmin kommenteissa. Monet perustelivat myöntävää vasutasta sillä, että keskipenkki on usein vähiten toivottu paikka.

Monien kommentoijien mielestä kumpikin käsinoja kuuluu keskipenkille lentokone-etiketin mukaisesti. Ikkunapaikalla istuva voi nojata seinään ja ihailla näköaloja, kun taas käytäväpaikalla istuva saa enemmän jalkatilaa. Näin ollen olisi oikeus ja kohtuus, että keskellä istuva saisi käyttöönsä molemmat käsinojat.