Lentokone-etiketti jakaa mielipiteitä – saako keskipaikalla istuja omia kummankin käsinojan?

Matkailu · Tim Isokivi

Lentokonematkustamiseen liittyy useita kirjoittamattomia sääntöjä, joiden tarkoituksena on tehdä matkasta siedettävämpi myös kanssamatkustajille. Nyt keskustelua on herättänyt kysymys keskipenkkien käsinojista.

Rick Eisen Show -sarjan Twitter-tilillä kysyttiin, saako keskipenkillä istuva omia molemmilla puolillaan olevat käsinojat. Kysymys jakoi yli 100 000 vastaajaa miltei tasan kahtia. 47 prosenttia vastasi kyllä, 53 prosenttia ei.

Vaikka ei-ääniä oli hieman enemmän, puolusteltiin kyllä-vastausta äänekkäämmin kommenteissa. Monet perustelivat myöntävää vasutasta sillä, että keskipenkki on usein vähiten toivottu paikka.

Monien kommentoijien mielestä kumpikin käsinoja kuuluu keskipenkille lentokone-etiketin mukaisesti. Ikkunapaikalla istuva voi nojata seinään ja ihailla näköaloja, kun taas käytäväpaikalla istuva saa enemmän jalkatilaa. Näin ollen olisi oikeus ja kohtuus, että keskellä istuva saisi käyttöönsä molemmat käsinojat.

 

Uusimmat