Valepoliisit huijanneet jälleen vanhuksia Jyväskylässä – ilmoita havainnoista hätänumeroon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Siviilipukuisia poliiseja esittäneet huijarit ovat onnistuneet saamaan vanhuksilta rahaa ja pankkikortteja Jyväskylässä. Lähipiirin vanhuksia tulee varoittaa valepoliiseista, että viranomaiset eivät koskaan kysy kenenkään tilitietoja, pankkitunnuksia tai pyydä rahaa.

Lisäksi ikäihmisiä on järkevää muistuttaa siitä, että poliisit ovat aina velvollisia esittämään kuvallisen virkamerkkinsä. Jos poliisina esiintyvä henkilö ei esitä kuvallista virkamerkkiä, ei tällaiselle henkilölle tule luovuttaa mitään tietoja, asiakirjoja, pankkikortteja tai rahaa. Tällaisessa tapauksessa tulee soittaa heti hätänumeroon 112.

Poliisille on tehty rikosilmoituksia, joissa poliisina esiintyneet henkilöt ovat huijanneet rahaa vanhuksilta. Rikolliset ovat ottaneet yhteyttä vanhuksiin puhelimitse ja tämän jälkeen tulleet tapaamaan asianomistajia. Samanlaisia tapauksia on kirjattu ympäri Suomea.