Mies salakuljetti vahingossa käärmeen lentokoneessa – matelija oli ryöminyt reppuun

Ohhoh! · Tim Isokivi

Eläinten salakuljettaminen lennoilla on rikos, josta voi napsahtaa kohdemaan laista riippuen kovakin rangaistus. Eräästä matkustajasta tuli salakuljettaja täysin vahingossa.

Yhdysvaltalainen mies oli matkustanut lentokoneella Floridasta Havaijille. Perillä hän huomasi mustan käärmeen luikertelevan ulos repustaan. Paikalle hälytettiin viranomaiset, jotka onnistuivat nappaamaan salamatkustajan.

Käärme paljastui myrkyttömäksi coluber constrictor priapus -lajiksi. Kaikenlaisten käärmeiden laiton salakuljettaminen Havaijille on kuitenkin laitonta. Vieraslaji saattaisi luontaisten saalistajien puutteen ansiosta aiheuttaa tuhoa saarten ekosysteemille.

Kiellettyjen eläinten salakuljetuksesta saattaisi Associated Press -uutistoimisotn mukaan odottaa 200 000 dollarin sakkorangaistus ja maksimissaan kolmen vuoden vankeustuomio. Koska käärme oli luikerrellut matkustajan reppuun hänen tietämättään, tulee hän säästymään rangaistukselta.

 

A small snake apparently stowed away to Maui in a visitor's backpack Monday night. Luckily, the owner of the vacation…

Publiée par Hawaii Department of Agriculture sur Mercredi 12 juin 2019