Poliisi pyytää apua: Tunnistatko nämä henkilöt? 10 000 euron pikavipit väärillä tiedoilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuositun Poliisi-tv -ohjelman lopettamisen jälkeen internet on muodostunut poliisille tärkeäksi kanavaksi saada tietoja kansalaisilta. Maanantaina poliisi pyysi tietoja erään kuvan esittämästä paikasta, joka selvisikin tunnissa.

Nyt Helsingin poliisi pyytää suomalaisilta tietoja kuvassa esiintyvistä henkilöistä. Poliisi tutkii törkeää petoksesta ja törkeää petoksen yritystä ja pyytää yleisön apua rikoksista epäiltyjen tunnistamiseksi. Poliisi epäilee, että kuvissa esiintyvä nainen on avannut väärennetyn henkilökortin avulla pankkitilin toisen henkilön henkilötiedoilla keväällä 2019.

– Pankkitiliin liitetyillä tilinkäyttövälineillä on sittemmin haettu muun muassa pikavippejä useista yrityksistä yli 10.000 euron edestä ja yritetty hankkia muitakin luottoja. Myös kuvissa esiintyvän miehen epäillään myös liittyvän huijauksiin naisen tekijäkumppanina, tutkinnanjohtaja Hannu Kortelainen kertoo.

Epäiltyjen tunnistamista edesauttavat vihjeet pyydetään lähettämään poliisille sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.