Räppäritulokas Eliitti itsevarmana: ”Haastan jopa Cheekin!”

Haastattelut Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara tapasi lupaavan räppäri Eliitin, joka on turkulainen 20-vuotias nuorimies, oikealta nimeltään Veikka Kuisma. Hän painii tällä hetkellä armeijan harmaissa, mutta luo samaan aikaan päättäväisesti musiikkiuraansa ja puhuu itsevarmasti itsestään ja urastaan.

– Mä aloin harrastamaan musiikkia jo musaluokassa ala-asteella kitaratunneilla. 16-vuotiaana suomirapin ollessa kovassa nosteessa aloin kiinnostua omien riimien kirjoittamisesta ja sylkemään mikkiin settiä. Seurasin tarkkaan Rähinän jengiä ja imin vaikutteita itselleni, Eliitti kertoo.

Eliitin kynästä ovat syntyneet kappaleet, kuten J V K, Vielä kerran ja Naisten painajainen. Miehen ympärillä pyörii nuoria kaunottaria niin musiikkivideoissa kuin oikeassakin elämässä.

– Se on tota räppärielämää. Oon kuitenkin ehkä vähän rauhoittunut. Mulla on paras mahdollinen tilanne, koska mulla on oma nainen rinnalla, joka tukee mun musauraa. Mähän oon unelmamies ja ennen kaikkea herrasmies, enkä naisten painajainen, mies virnistää.

Eliitti

Kuunnellessaan Eliitin tuotantoa ei voi olla huomaamatta, että vaikutteita tulee valtakunnan eturivin räppäreiltä. Esikuvikseen hän mainitseekin muun muassa Cheekin ja Elastisen. Eliitistä Cheekiksi Cheekin paikalle nyt, kun Jare Tiihonen on vetäytynyt taustalle?

– Moni on tullut sanomaan, et kuulostat Cheekiltä. Se johtuu varmaan mun matalaäänisestä ääntämisestä. Oon pyrkinyt erottelemaan omaa flowta enemmän itseni kuuloiseksi niin, et artikuloin selkeämmin kuin Jare ja syljen enemmän tunteella, Eliitti kertoo.

Räppäritulokkaan tulevaisuuden suunnitelmat ovat selkeät.

– Totta kai olen valmis haastamaan eturivin räppärit, ja tulevalla urallani toivottavasti jopa Cheekin uran. Mulla on iso respect noita äijiä kohtaan. Tähtään omalla musiikillani siihen, et joku päivä rokkaan isoimpia lavoja Suomessa. Otetaan mestat kunnolla haltuun. Haluaisin, että mun sanomisilla olisi jossain vaiheessa merkitystä, Eliitti toteaa.

Artisti julkaisee juhannuksena uuden singlensä nimeltä Möröt. Lisäksi hän vierailee The Voice of Finland -tähti Anamaria Rusin tulevalla With Me Comes the Night -singlellä.

– Möröt kertoo niistä negatiivisista ajatuksista, jotka synkkinä hetkinä ovat vallanneet sun pään, mutta olet päässyt eroon niistä. Mua inspiroi nainen, joka saa synkät ajatukset pois mielestään ja tukee sua. Pitkästä aikaa tulevaisuus näyttää kirkkaalta, eivätkä menneisyyden möröt tai muutkaan tuu enää ikinä estämään mua.

Kim Rusi