Poliisi aloitti vauvan kuolemasta rikostutkinnan – paljastuikin nukeksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

New Yorkissa vietettiin tiistaina kauhunhetkiä sen jälkeen, kun paikallisesta puistosta löydettiin kuollut vauva. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että kyse oli pitkälle viedystä pilasta.

Poliisit hälytettiin Crocheron Parkiin lenkkeilijän nähtyä nurmella liikkumatta makaavan vauvan. Suurin joukoin paikalle saapuneet viranomaiset eristivät rikospaikan keltaisella teipillä. CBS-uutissivuston mukaan ensihoitajat totesivat kolmikuukautiseksi arvioidun vauvan kuolleeksi.

Jossain vaiheessa tutkijat saivat kuitenkin samaan aikaan huokaista helpotuksesta ja nolostua. Kävi ilmi, että kyseessä oli todellisen vauvan sijaan aidonnäköinen nukke. Nuken iho oli värjätty mädäntyneen värikseksi ja sillä oli paita jossa luki ”the crawling dead”, eli ryömivä kuollut.

Tapausta tutkineet poliisit ovat saaneet kritiikkiä siitä, etteivät tunnistaneet vauvaa nopeammin nukeksi. Tapaus on edelleen tutkinnan alla. Viranomaiset uskovat vauvanuken jättämisen näkyvälle paikalle olleen harkittu teko.