Uusi kissalaji löydettiin – tunnetaan nimellä kissakettu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskan Korsikan saarella elää joukko ihmisiä vältteleviä kissoja. Eläimet on nyt tunnistettu täysin uudeksi lajiksi.

Laji tunnetaan korsikan kielellä nimellä ghjattu volpe, eli kissakettu, sen ison koon ja tuuhean hännän ansiosta. Eläimet muistuttavat ulkonäöltään päällisin puolin kotikissaa. Niillä on kuitenkin leveämmät korvat, lyhyemmät viikset ja kehittyneiksi kuvaillut kulmahampaat.

Kissakettu on tunnistettu uudeksi lajiksi vasta nyt, sillä eläin on syrjäänvetäytyvä ja liikkuu lähinnä öisin. Tutkijat arviovat saarella elävän noin 16 kissakettua.

Kissakettuja on tutkittu yli 10 vuoden ajan. DNA-tutkimus paljasti kissaketun eroavan eurooppalaisista villikissoista. AFP-uutistoimiston mukaan kissaan liittyy edelleen lukuisia mysteerejä, kuten sen alkuperä ja ruokavalio.