Tuoreet UFO-havainnot hämmästyttävät – myös ilmatieteenlaitos ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Missourissa todistettiin viikonloppuna erikoista ilmiötä. Kansas Cityn yläpuolella nähtiin selittämättömiä valopalloja. Kirkkaana loistavia valoja esiintyi sinisellä taivaalla keskellä päivää.

Monet näkyä todistaneet kuvasivat valoja videoiksi ja valokuviksi, jotka ovat sittemmin levinneet sosiaalisessa mediassa. Jopa Kansas Cityn paikallinen ilmatieteenlaitos oli ihmeissään ilmiöstä. Laitoksen Twitter-tilillä kerrottiin, ettei niiden alkuperästä ole rehellisesti ilmaistuna mitään hajua. Vaikka valopalloja ehdittiin jo epäillä ufoiksi, on niille tarjottu maanläheisempääkin selitystä.

Esineiden on Huffpost-sivuston mukaan uskottu olevat joko Googlen tai Yhdysvaltojen asevoimien tutkimusorganisaatio DARPAn yläilmoihin laukaisemia ilmapalloja. Toiset puolestaan epäilevät niiden taustalla olevan viljelijöiden apuna toimivia havaintopalloja valmistava Raven Industries -yhtiö.