Hedelmöitysklinikan lääkäri käytti omaa spermaansa potilaisiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kanadalainen hedelmöitysklinikan eläköitynyt lääkäri Norman Barwin on käyttänyt omaa spermaansa asiakkaiden saattamiseen raskaaksi. Hän on hedelmöittänyt todistettavasti 11 lasta, mutta epäily koskee 50-100 ihmistä.

Norman Barwin menetti toimilupansa, vaikka hän on ollut eläkkeellä jo vuosia. Epäilykset heräsivät, kun keinohedelmöityksen avulla syntyneet lapset eivät näyttäneetkään vanhemmiltaan. Yksi tohtori Barwinin siittämistä lapsista on 25-vuotias Rebecca Dixon, joka on joutunut rakentamaan koko identiteettinsä uusiksi.

Tohtori on hedelmöittänyt naisia omilla siittiösoluillaan sen sijaan, että olisi käyttänyt heidän isiensä spermaa. Barwinin toimet on tuomittu jyrkästi. Tutkimukset alkoivat vuonna 2016. Hänen epäilleen aloittaneen oman sperman käytön jo 70-luvulla, BBC uutisoi.