Minuuttihinnoitellut autot leviävät – nyt Tampereelle ja Lahteen

Autot Digi · Stara.fi

MaaS-palvelut ovat lisääntyneet viime vuosina nopeasti maailmalla ja Suomessa. Heinäkuusta alkaen Go now! -yhteiskäyttöautot ovat saatavilla myös Tampereella ja Lahdessa. Kotimainen palvelu täydentää julkista liikennettä ja mahdollistamaan ekologisempaa liikkumista.

Go now! on minuuttiveloitteinen yhteiskäyttöautopalvelu, jonka kautta saa auton käyttöön ympäri vuorokauden. Käyttö on huoletonta, sillä ajaessa ei tarvitse huolehtia polttoaine tai edes pysäköintikuluista kaikkien kustannusten sisältyessä hintaan. Verkkosovellus näyttää lähistöllä olevat vapaat autot ja auton varaaminen sekä käyttöönotto hoituvat verkon kautta. Auton voi ajon päätteeksi palauttaa haluamaansa paikkaan palvelualueen sisällä.

– Uudet liikkumispalvelut, kuten yhteiskäyttöautot, ovat aina tervetulleita kaupunkeihin. Ne tukevat kaupunkia ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Kaupunkilaisille ne tarjoavat vaihtoehtoja arjen liikkumiseen ja kaupungissa vieraileville ne avaavat mahdollisuuden tutustua kaupunkiin laajemminkin, kertoo Tampereen kaupungin liikenneinsinööri Pekka Stenman.

Palvelussa on käytössä pelkästään ekotehokkaita, itselataavia, hybridejä joilla yli 50 prosenttia matkanteosta onnistuu sähköllä ilman tarvetta latauspisteille. Yhteiskäyttöautot mahdollistavat myös pidempien matkaketjujen suunnittelun, kun pitkillä matkoilla voi suosia julkisia kulkuneuvoja ja jatkaa matkaa määränpäässä yhteiskäyttöautolla.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.