Linnulla harvinainen kehityshäiriö – puoliksi koiras ja puoliksi naaras

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pennsylvanian Eriessä on kuvattu kardinaalilintu, joka on poikkeuksellinen ja todella harvinainen. Yksilö on puoliksi koiras ja puoliksi naaras. National Geographic Magazine on julkaissut videon, jolla nähdään erikoinen luonnonoikku.

Yksilö on gynandromorfi, eli lintu kantaa sekä koiraan että naaraan kromosomistoa. Kehityshäiriö voi esiintyä lintujen lisäksi myös joillakin äyriäisillä, hyönteisillä ja hämähäkeillä.

Kyseisen kardinaalilajin uroslintu on punainen ja naaras harmaa, joten erikoisyksilö on molempia. Tiedossa ei ole, onko videolla esiintyvä lintu lisääntymiskykyinen. Sen vasen puoli on kuitenkin naaras ja saman lajin lintujen vasen munasarja tuottaa ainoastaan hedelmöityskelpoisia munasoluja.

Half-male, half-female cardinal

ICYMI: A rare half-male, half-female cardinal—an example of a phenomenon called gynandromorphy—was spotted in Pennsylvania.

Publiée par National Geographic Magazine sur Mercredi 26 juin 2019