Näin lievität stressiä kotioloissa – muista joskus olla möllötellä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Stressi ei ole leikin asia. Ihmiset reagoivat liian kiireiseen elämäntyyliin tai vastoinkäymisten sumaan eri tavoilla. Yhteistä kaikkien stressille on kuitenkin se, että pitkään jatkuneena se voi vaikuttaa kohtalokkaasti kokonaishyvinvointiin ja terveyteen.

Stressitasoa on järkevää pitää alhaalla asennoitumalla elämään siten, että se on elämistä ja onnellisuutta varten. Mikäli omassa elämässä on liikaa stressitekijöitä, kannattaa ne poistaa tai ainakin vähentää turhaa kuormitusta. Mikäli stressiä aiheuttaa omasta tahdosta riippumaton tilanne, ei sen takia kannata stressata. Sen kanssa voi opetella elämään.

Stressin poistaminen ei vaadi kuumailmapallolentoja tai perskännejä. Stressiä voi lievittää helposti kotioloissa katsomalla komediaelokuvia, Elite Daily vinkkaa.

Stressaavassa elämäntilanteessa on järkevää pitää asunto siistinä, jolloin kodista tulee järjestyksen ja hyvinvoinnin tyyssija. Osa ihmisistä siivoaa stressiä pois elämästään kirjaimellisesti. On myös tärkeää tyhjentää ajatuksia keskittymällä vain yhteen asiaan kerrallaan tai siihen, ettei tee yhtään mitään. Kunhan on.

Liikunta on yksi tehokkaimmista tavoista poistaa stressiä. Mene ulos tai osallistu jumppatunnille. Jo puoli tuntia päivässä riittää parantamaan hyvinvointia ja lievittämään tukahdutettua olotilaa. Kenelläkään ei saa olla niin kiire, etteikö ehtisi pitämään itsestään huolta. Ammattilaiset ovat olemassa ihmisiä varten myös mielenterveyden asioissa. Kannattaa ottaa yhteyttä vaikkapa nettiterapeuttiin, jonka kanssa voi saada elämää raiteilleen ja poistettua stressiä keskustelun avulla.