Ylläs panostaa 700 000 euroa maastopyöräilyyn – kesämatkailu kasvussa

Fitness Matkailu Urheilu · Stara.fi

Ylläs on kertonut panostavansa jatkossa voimakkaasti maastopyöräilyyn. Lajin arvioidaan tuovan alueelle tulevaisuudessa huomattavasti kesämatkailijoita. Kyseessä on tiettävästi Suomen suurin maastopyöräilyhanke, sillä se kestää 2,5 vuotta ja kokonaisbudjetti on lähes 700.000 euroa.

Hankkeen rahoittajina toimivat Ylläksen Matkailuyhdistys ry, Visit Ylläs ja Ylläksen alueen yritykset sekä Euroopan Unionin aluekehitysrahasto Lapin Liitto. Maastopyöräilijät valitsivat tänä vuonna Ylläksen Vuoden retkikohteeksi, ja alue on ollut edelläkävijä talvipyöräilyn saralla. Alueella on ollut maailman kattavin säännöllisesti huollettu talvipyöräilyverkosto, mutta nyt Ylläksellä aletaan kehittämään myös kesän pyöräilyä.

– Kuluttajatutkimukset kertovat, että maastopyöräily on yksi tämän vuosikymmenen nopeimmin kasvavista harrastuksista, ja tämä on meille loistava uutinen. Ylläksellä on valmiina loistava maastopyöräverkosto. Talvipyöräily suosio osoittaa, että kun palvelut toimivat ja reitistö on hyvin suunniteltu, niin harrastajat ottavat kohteen omakseen, kertoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.