Pahoinpitely helsinkiläisessä elokuvateatterissa – nyrkiniskuja ja kuristamista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi tutkii elokuvateatterin salissa Helsingin Kampissa tiistaina 2. heinäkuuta iltayhdeksän jälkeen tapahtunutta pahoinpitelyä. Pahoinpitelyn uhriksi joutunut pariskunta oli katsomassa elokuvaa. He valittivat takanaan istuneelle parille elokuvarauhan häiritsemisestä.

Pariskunnan taakse tuli jo elokuvan alettua mies ja nainen, jotka pitivät kovaa ääntä ja ottivat salamavalot päällä valokuvia. Pariskunnan edessä istunut mies puuttui kaksikon metelöintiin. Takana istuva mies suuttui tästä ja alkoi suusanallisesti uhkailla valittajia.

Sen jälkeen hän yritti lyödä edessään istuvaa miestä, mutta osuikin tämän puolisoon. Sitten hän otti edessään istuvan miehen kuristusotteeseen, josta mies pääsi kuitenkin irrottautumaan. Muut elokuvateatterin asiakkaat tulivat auttamaan pariskuntaa. Pahoinpitelystä epäilty mies ja hänen seuralaisensa poistuivat salista. Poliisi tavoitti rikoksesta epäillyn miehen, otti hänet kiinni ja vei Pasilan poliisivankilaan.