Mies rakensi kolikoista pyramidin – teki maailmanennätyksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Cory Nielsen on rakentanut pennin kolikoista pyramidin. Rakennusurakka kesti yhteensä 425 päivää, jonka hän jaksotti kolmelle vuodelle. Mies rakensi pyramidin yksin ja mursi samalla Guinessin maailmanennätyksen.

Maailman suurin penneistä valmistettu pyramidi on rakennettu Yhdysvaltain Arizonassa. Rakennelmassa on yhteensä 1.030.315 penniä. Se painaa 2.884 kiloa.

Urakka on kuvattu nettiin ja vaikuttava rakennustyö on myös ikuistettu kuva kuvalta time lapse -videon muotoon. Hän on leikitellyt erilaisilla timanttikuvioinneilla pyramidin seinämissä pitkin rakennusvaihetta. Mies on saanut ylistäviä kommentteja, mutta kaikista suurin kunnianosoitus on tulossa Guinnessin ennätystenkirjasta.