Tampereelle uusi nykytanssifestivaali Nytke

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella järjestetään 15.-20. heinäkuuta uusi nykytanssifestivaali Nytke, joka tuo tanssijoita ja tanssintekijöitä ympäri maailmaa viikoksi yhteen sekä jakamaan oppimaansa että oppimaan lisää toisiltaan.

Nytke tarjoaa mahdollisuuden kokeilla nykytanssin laajaa tanssinkirjoa ammattilaisten turvallisessa ohjauksessa. Opettajiin kuuluu monia pitkän linjan tanssintekijöitä, kuten Susanna Leinonen, Russell Adamson, Emma Rozgoni, Noam Carmeli ja Osku Leinonen. Lisäksi mukana on uudempia taitelijoita ja koreografeja, kuten Lelle Baksa-Soós, Aline Zora ja Karolina Mielczarek.

Tapahtumassa pääsee tanssimaan muun muassa Israelissa syntynyttä Gaga Liikekieltä, Japanissa kehittynyttä Butoh:ta, Woogurun itsensäkehittämää Freeflow’ta sekä nyky-balettia ja joogaa. Nytkeen advance-tunnit on tarkoitettu kokeneille ja open-tunnit on tarkoitettu kaikille tanssista kiinnostuneille. Kurssit järjestetään Varalan urheiluopiston tiloissa. Tapahtumasta lisää muun muassa Facebookissa ja tapahtuman verkkosivuilla.