Nainen auttoi mummelia kaupassa – sai haukut tatuoinneistaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähes kaikilla alle 50-vuotiailla aikuisilla on nykyään tatuointeja. Niistä on tullut yleisempää kuin se, että olisi kokonaan ilman ihoa koristavia mustekuvia. Silti osa pitää tatuoituja ihmisiä alemman luokan kansalaisina.

Katie Brian oli ollut ostoksissa Essexissä Waitrosen kaupassa. Nainen oli kohdannut kaupassa vanhemman rouvan, joka oli pyytänyt Katieta ojentamaan hänelle lihapaketin. Katie oli tietysti auttanut iäkästä naista.

Sen jälkeen rouva oli kuitenkin sanonut, että Katie pilaa Waitrosen maineen tatuoinneillaan. Kommentista äimistynyt Katie otti lihapaketin pois rouvan ostoskärryistä ja pani sen takaisin hyllylle. Asiasta twiitannut Katien aviomies Matt Brian halveksuu rouvan käytöstä tatuoituja ihmisiä kohtaan.

Tatuointeja on tehty ympäri maailmaa eri kulttuureissa jo vuosituhansien ajan, ja jopa Alpeilta löytyneellä 5.300 vuotta vanhalla jäämies Ötzillä oli tatuointeja.Tatuoinnit olivat muotia myös 1800-luvulla, kun Euroopan kuninkaalliset halusivat koristaa väriaineiden avulla ihoaan. Jossain vaiheessa 1900-luvun alkupuolella mustekuvat kuitenkin miellettiin lähinnä merimiesten ja rikollisten tunnusmerkeiksi.