Suora tie Euroopasta Kiinaan suunnitteilla – kokonaispituus 8 000 kilometriä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Venäläiset päättäjät ovat näyttäneet vihreää valoa Euroopasta Venäjän halki Kiinaan kulkevalle valtatielle. Tien rakennuskustannukset olisivat noin 8,4 miljardia euroa. Tiehanke kulkee nimellä Meridan.

Venäjä on hyväksynyt alustavasti uuden tien rakentamisen Euroopasta Kazakstanin rajaa pitkin Kiinaan. Hanke on odottanut Venäjän päätöstä, ja nyt se on saanut hyväksynnän. Tie kulkee Venäjän alueella yhteensä 2.000 kilometrin verran.

Meridan mahdollistaisi uuden kulkureitin rahdille Saksan Hampurista Kiinan Shanghaihin, mutta tulisi varmasti lisäämään myös turismia. Tämä siis tarkoittaa sitä, että jatkossa Euroopasta pääsisi suoraa tietä autolla Kiinaan, CNN uutisoi.

Suomesta on kulkenut rahtijunia Kiinaan jo monta vuotta. Matka kestää muutaman viikon ja lähtee liikkeelle Kouvolasta. Se on lentorahtia edullisempi vaihtoehto. Uusi tie olisi kokonaisuudessaan 8.000 kilometriä pitkä, Independent uutisoi.