Jalkaterapeutti varoittaa varvassandaaleista

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Gotham Footcare -nimisen jalkahoitolan jalkaterapeutti Miguel Cunha tietää, että varvassandaalit altistavat koko kehon vääränlaiseen kävelyasentoon. Jalkineella on suuri merkitys esimerkiksi silloin, jos kävelee pidempiä matkoja tai kärsii selkäongelmista.

Flip flopit, eli varvassandaalit, voivat aiheuttaa peräti ryhtimuutoksia pitkällä aikavälillä. Sen sijaan kannattaa käyttää kiilakorkoisia kenkiä, jolloin jalkapohjan asento on luonnollisempi. Mikäli haluaa käyttää korkokenkiä, kannattaa suosia palkkikorkoja stilettojen sijaan. Parhaat kengät ovat kuitenkin sellaiset, joissa on remmi myös nilkan takana.

Terveyssandaalit eivät ole enää iäkkäiden ihmisten suosimia, sillä monet ovat ymmärtäneet niiden hyödyn. Hinnakkaammat sandaalit kestävät kertakäyttöisiä kesäkenkiä pidempään ja antavat riittävää tukea jalalle. Ryhti lähtee jalkojen asennosta, Cunha muistuttaa PureWow-lehdessä.