Iskikö pikkunälkä iltamyöhään? Tässä terveellisimmät yöpalat

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ihmisen tulisi erottaa myöhäisillan nälkä mielihaluista. Keho saattaa huijata ihmisen syömään iltaisin epäterveellisiä ruokia ainoastaan tottumuksesta tai jonkin tunteen takia. Siksi iltapalalle tulee ottaa oma aikansa.

Mikäli haluaa kiinnittää huomiota terveellisempiin elämäntapoihin, kannattaa illalla istua syömään pöydän ääreen. Iltapala nautitaan keittiönpöydän ääressä, hyvässä valaistuksessa ja ilman mitään häiriötekijöitä, kuten televisiota tai puhelinta. Ennen syömistä voi kysyä itseltään, syökö edessä olevan annoksen nälkään vai johonkin tunteeseen.

Tämä ehkäisee ylensyöntiä ja herkutteluun sortumista. Paras aika iltapalalle on muutama tunti ennen nukkumaan menoa. Epäterveellinen ja tuhti iltapala vaikuttaa yöuniin negatiivisesti. Mikäli kärsii nälästä iltaisin, kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota tarpeeksi ravitseviin ruokiin päivällä.

Jos kuitenkin tuntee olevansa todella nälkäinen ennen nukkumaanmenoa, kannattaa suosia terveellisempiä vaihtoehtoja. Ravintoterapeutti Erin Coates listaa Popsugarissa vaihtoehdoiksi kuivatut aprikoosit ja tumman suklaan, mutta erittäin pienenä annoksena. Myös jugurtti, banaani ja ripaus kanelia voi viedä myöhäisillan herkkuhimoa pois. Sen sijaan avokado tai lusikallinen maapähkinävoita pitää nälän tunteen loitolla seuraavaan aamuun asti.

https://www.popsugar.co.uk/fitness/What-Best-Late-Night-Snack-Weight-Loss-46349448