Poliisi: Suomessa on kopioitu maksukortteja huoltoasemilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Asikkalan kahdella ABC -bensa-asemalla on kopioitu ihmisten luottokorttitietoja korttiautomaattiin asennettujen skimmauslaitteiden avulla. Molemmat laitteet ovat nyt poliisin hallussa.

Valveutunut kansalainen oli huomannut maksukorttien tietoja kopioivan laitteen Asikkalan Vehkoontie 1:n ABC-polttoaineaseman korttiautomaatissa. Hän oli ilmoittanut asiasta poliisille. Tutkinnan perusteella skimmauslaite, joka kopioi automaatilla asioivien luottokorttietoja, oli ollut asennettuna 10.7. kello 03:05 ja 14:00 välisen ajan.

Asian selvittelyssä ilmeni, että vastaavanlainen skimmauslaite oli asennettuna myös Asikkalan Vääksyntien ABC-polttoaineaseman korttiautomaattiin. Tämä laite oli ollut asennettuna 10.7. kello 04:01 ja 15:00 välisen ajan. Laitteilla kopioitujen maksukorttien tiedot eivät olleet ehtineet rikollisten tietoon.

Korttien tiedot olivat tallennettuina skimmauslaitteissa, jotka nyt ovat poliisin hallussa. Skimmauslaitteista on keskusteltu sosiaalisessa mediassa ja kansalaiset ovat olleet huolissaan korttiensa tiedoista. Kyseisenä aikaina asemilla asioineiden korttien tunnusluvut tai muut tiedot eivät ole joutuneet rikollisten tietoon. Poliisi jatkaa asian tutkintaa. Poliisilla ei tässä vaiheessa ole tietoa rikoksesta epäillyistä.