AlfaTV teki historiaa: Hetkellisesti Suomen seuratuin televisiokanava

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen televisiokanava AlfaTV teki eilen lauantaina historiaa, sillä se oli eilen hetkellisesti Suomen katsotuin televisiokanava. Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalin aikana kanavan katsojaosuus nousi hieman yli 34 prosenttiin. Samaan aikaan MTV:n ja Nelosen katsojaosuudet olivat yhteensä 14,88 prosenttia.

– Nyt tuntuu hyvältä. Olemme tehneet valtavasti työtä tapahtuman onnistumisen eteen. Kaiken kaikkiaan kanavan kehitys ja katsojalukujen kasvu on ollut ennätyksellistä tänä vuonna. Jännityksellä odotamme tarkastettuja katsojalukuja, jotka saamme alkavalla viikolla, AlfaTV:n operatiivinen johtaja Jarmo Kalliola kertoo.

Luvut perustuvat Digitan reaaliaikaiseen mittaukseen. Tangolaulukilpailuun liittyviä suoria lähetyksiä tehtiin 11 tuntia. Tapahtumassa kuvattiin yhteensä 17 tuntia ohjelmaa. AlfaTV taltioi lisäksi Tangomarkkinoiden 35-vuotisjuhlakonsertin, joka lähetetään kanavalla myöhemmin syksyllä.

Tänä vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa Yrittäjäfoorumi, josta lähetettiin 2,5 tuntinen ohjelma. Tapahtuman aikana kuvattiin myös suositun Tanssi kanssain -sarjan tulevan kauden ohjelmaa. AlfaTV:n taiteellinen johtaja Timo Suomi palasi Tangolaulukilpailun finaalilähetysten ohjaajaksi. Suomi ohjasi kilpailut vuosina 2008-2015 Yleisradiolle.