Huawein uutuuspuhelimessa pop-up -kamera – ponnahtaa esiin kuvattaessa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään Suomessa myyntiin saapuva Huawei P Smart Z -älypuhelin pitää sisällään uudenlaisen automaattisen pop-up -kameran. Puhelin on suunniteltu erityisesti nuorille, jotka ovat aktiivisia älypuhelinkäyttäjiä ja tarvitsevat suorituskykyisen älylaitteen.

Uutuuspuhelimen näytössä ei ole lainkaan älypuhelimista tuttua näytön yläreunan lovea, vaan sen etukamera ponnahtaa esiin puhelimen sisältä, kun 16 megapikselin etukameraan kytketään virta. Tämän ansiosta näyttö jää kokonaan muuhun käyttöön.

Huawei P Smart Z

Mekaanisesti liikkuvan pop-up -etukameran taataan kestävän jopa 12 kilon painoa ja 100.000 toistoa, joka vastaa vuosien aktiivista käyttöä. Lisäksi puhelimessa on älykäs putoamiselta suojaava toiminto, joka tunnistaa automaattisesti puhelimen vapaapudotuksen ja palauttaa etukameran takaisin laitteen sisälle.

– P Smart Z tuo innovatiivisen pop-up-kameran Huawein mallistoon, ja puhelin on fiksu hankinta esimerkiksi koululaiselle tai opiskelijalle erinomaisen hinta-laatusuhteen ansiosta, Huawein Suomen kuluttajaliiketoiminnan markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala kommentoi.

Puhelimessa on kalleimmista lippulaivamalleista tuttu 4.000 milliampeeritunnin akku ja tekoälypohjaisia valokuvausominaisuuksia. Tekoäly tunnistaa kahdeksan tyypillistä kuvaustilannetta, kuten esimerkiksi sinitaivas, sisätila ja lumimaisema. Puhelimen takana on 16+2 megapikselin kaksoiskamera. Huawei P Smart Z -älypuhelimen suositushinta on 279 euroa.