Suojaa tunnusluku maksupäätteellä – rikolliset urkkivat selän takana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kuluneen kesän aikana on Meri-Lapissa ollut useampia tapauksia, missä rikolliset ovat urkkineet maksukorttien tunnuslukuja. Tunnusluvut on saatu isoissa marketeissa ja ruokakaupoissa kassalla maksutapahtuman yhteydessä. Röyhkeät varkaat ovat olleet vieressä.

Sen jälkeen varkaat ovat anastaneet asiakkaan pankkikortin ja nostaneet hänen tililtään rahaa. Poliisi kertoo, että uhrit ovat olleet usein iäkkäämpiä ihmisiä. Anastus- ja maksutilanteeseen on liittynyt häirintätilanne ja harhautus, jolla huomio pyritään saamaan hetkellisesti muualle.

Parissa tapauksessa tekijöiksi on tunnistettu eteläeurooppalaisia, joista on voimassaolevia etsintäkuulutuksia. Poliisi kehottaa kaikkia erityiseen huolellisuuteen ja suojaamaan tunnuslukunsa maksutapahtuman yhteydessä.