Bill Gates putosi maailman rikkaimpien listalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Microsoftin perustaja Bill Gates oli vuosikymmenien ajan maailman rikkain ihminen, mutta reilu vuosi sitten Amazonin perustaja Jeff Bezos syrjäytti hänet rikkaiden listan ykköspaikalta. Nyt Bill Gates on saanut jo toistamiseen kylmää kyytiä, sillä hän menetti jo listan kakkossijan ja putosi kolmanneksi rikkaimmaksi.

63-vuotias superrikas Bill Gates on siis tuoreimman Bloomberg Billionaires Index -listauksen mukaan 107 miljardin dollarin omaisuudellaan enää maailman kolmanneksi rikkain ihminen. Hänen edelleen listalla kiilasi jättimäisen nousun muutamassa vuodessa tehnyt LVMH-luksusyhtiön 70-vuotias toimitusjohtaja Bernard Arnault, jonka omaisuudeksi laskettiin nyt 108 miljardia dollaria.

Arnault on merkittävä osakkeenomistaja Christian Dior SE -yrityksessä, joka on ollut LVMH-yritysryppään suurin holding-yhtiö sitten vuoden 2017 yrityskaupan. Yhtiön maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä ovat muun muassa Louis Vuitton, Dior, Marc Jacobs, Moët & Chandon, Hennessy, Dom Perignon, Bulgari ja Sephora. Maailman rikkain ihminen on edelleen Jeff Bezos, jonka omaisuus on 125 miljardin euron arvoinen.