Google poistaa lippuyhtiö Viagogon mainokset – estää lippuhuijauksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme varoittaneet viime vuosina useasti Viagogo-lipunmyyntisivustosta, jossa asioineita on huijattu toistuvasti. Myös monet yhtyeet ja festivaalit ovat neuvoneet välttämään Viagogon kanssa toimimista sen lukuisten epäselvyyksien takia. Nyt myös Google on viimein herännyt ja ryhtynyt toimiin.

Maailman suurin hakukoneyhtiö on nimittäin nyt ilmoittanut poistavansa Viagogon mainokset hakukonestaan. Jatkossa yhtiön maksettuja mainoksia ei tulla näkemään esimerkiksi suosikkiartistien konsertteihin liittyvien hakujen yhteydessä, The Guardian kertoo. Lehden mukaan Viagogo on rikkonut Googlen mainostamiseen liittyviä sääntöjä.

Google ryhtyi toimiin huijausten estämiseksi vasta, kun Britannian korkeat viranomaistahot alkoivat vaatia siltä toimenpiteitä jo vuosia olemassa olleen ongelman ehkäisemiseksi. Samanlaisia vaatimuksia esittivät aiemmin myös muun muassa urheilu- ja musiikkialan toimijat. Viagogoa kohtaan on nostettu eri maissa useita kanteita.