12-vuotias pääsi kansainväliselle lennolle ilman lippua tai passia – poliisi tutkii

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian poliisi tutkii tapausta, jossa lapsi on noussut lentokoneeseen ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja. Tapaus sattui Heathtrow’n lentokentällä Iso-Britanniassa.

12-vuotias nousi yksin British Airwaysin koneeseen, jonka oli määrä lentää Heathrow’n kentältä Los Angelesiin. Hän oli onnistunut jollain tavalla kulkemaan turvatarkastuksen läpi ilman passia tai koneeseennousukorttia.

Hollantilaiseksi epäilty lapsi jäi kiinni ennen koneen nousua. Lentokoneen työntekijä oli kysynyt matkustajalta koneeseennousukorttia näyttääkseen hänen paikkansa, jolloin selvisi ettei lapsella ole sellaista. Vastustellut 12-vuotias poistettiin koneesta.

Tapahtuneen seurauksena kaikki koneen matkustajat joutuivat kulkemaan uudelleen turvatarkastuksen läpi. Lento viivästyi lopulta yli neljällä tunnilla. Telegraph-lehden mukaan lapsen on epäilty olevan transit-matkustaja, joka halusi kokeilla kuinka kauas hän pääsisi jäämättä kiinni.