Poliisi iski kokoontumisajoihin – noin 20 ajokorttia kuivumaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen partiot seurasivat viikonloppuna aktiivisesti niin sanottuja cruising-tapahtumia poliisilaitosten alueella. Cruising-tapahtumissa autoilijat kokoontuvat yhteen ja ajavat letkassa kaupunkialueella ja eri tieosuuksilla. Viikonloppuna ajeluun osallistuneilta lähti kuivumaan parikymmentä ajokorttia törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten ja vakavien piittaamattomuuksien takia.

– Keräsimme viikonloppuna kahden cruising-tapahtuman yhteydessä poliisin haltuun parikymmentä ajokorttia. Toisin sanoen viikonlopun cruising-tapahtumat lähtivät tälläkin kertaa useilla osallistujilla käsistä, ylikomisario Harri Auvinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta summaa.

Viikonlopun ylinopeussuma ja piittaamattomuus eivät olleet ainoita laatuaan cruising-tapahtumien yhteydessä.

– Useissa cruising-tapahtumissa tällaisesta piittaamattomuudesta vaikuttaisi tulleen enemmänkin sääntö kuin poikkeus, sillä kortteja lähtee hyllylle runsaasti. Tapahtumiin osallistuvilla vaikuttaisi olevan sellainen mielikuva, että porukassa liikkumisessa olisi jotenkin eri säännöt kuin liikenteessä yleensä. Näin ei tietenkään ole, Auvinen painottaa.

Viikonloppuna kahden cruising-ajelun ja muun liikennevalvonnan yhteydessä mitattiin erittäin suuria nopeuksia ja törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia. Eräs kuljettaja esimerkiksi ajoi Porintiellä satasen rajoitusalueella 180 km/h ja toinen Riihimäen alueella sadankahdenkympin alueella 195 km/h. Kolmas taas vaaransi liikenteen ajamalla Vantaalla moottoritiellä peräti 209 km/h – puhumattakaan niistä muista kymmenistä kuljettajista, joiden ylinopeudet nousivat lähes samaan luokkaan. Tämän lisäksi rattijuopumusvalvonnassa napattiin liikenteestä kiinni kolme epäiltyä rattijuoppoa.

– Monilla näihin tapahtumiin osallistuneilla autoilijoilla parhaat ajosäät olisivat olleet vielä edessä, mutta he ajoivat vakavan piittaamattomuuden tai törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen takia korttinsa hyllylle. Heidän osaltaan kesän ajokausi jäi nyt jäähylle, Auvinen toteaa.