Varjoliitimillä Hangosta Nuorgamiin – harrastajat keräävät rahaa syöpälapsille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen satavuotisjuhlia vietettiin viime vuonna lukemattomin eri tavoin, ja maamme sai runsaasti kansainvälistä huomiota. Suomen juhlavuoden jo loputtua tänä vuonna juhlitaan monia muota sata vuotta täyttäviä, joista yksi on Suomen Ilmailuliitto. Juhlavuotta kunnioitetaan parhaillaan näyttävästi.

Käynnissä on nimittäin suomalaisten varjoliitäjien järjestämä mittava viestilento-tempaus, jossa varjoliitimillä lennetään kesän aikana Hangosta Nuorgamiin. Samalla ilmailuharrastajat keräävät varoja syöpää sairastavia lapsia ja heidän omaisiaan auttavalla Sylva ry -yhdistykselle. Lahjoittaa voi kuka tahansa tämän linkin kautta.

Tempaus käynnistyi Hangosta toukokuun alkupuolella ja tavoitteena on saada viestilento päätökseen syyskuun puolivälissä sopivasti parhaan ruskan aikaan. Viestilentoa voi seurata verkossa. Sunnuntaina maanantaina matkaa tehtiin Kiuruvedeltä Kärsämäelle, josta se jatkui maanantai-iltana kohti Oulua. Matkantekoa voi seurata reaaliajassa tästä linkistä.