Verottajalta puuttuu 50 000 asiakkaan tilinumero

Viihdeuutiset · Stara.fi

Veronpalautuksia maksetaan tänä vuonna kuukausittain heinäkuusta joulukuuhun saakka. Jos veronpalautusta on tulossa elokuussa 6. elokuuta, tilinumeronsa ehtii vielä ilmoittamaan OmaVerossa 29. heinäkuuta mennessä. Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena Osuuspankkiin, joka perii maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Veronpalautukset maksetaan valtaosalle henkilöasiakkaista elokuussa tai syyskuussa. Veronpalautuksensa saa elokuussa 6. elokuuta noin 1,7 miljoonaa asiakasta ja syyskuussa 4. syyskuuta noin 1,3 miljoonaa asiakasta. Loput saavat veronpalautuksensa viimeistään joulukuussa. Oman veronpalautuksensa määrän ja maksupäivän voi tarkistaa OmaVerosta. Myös tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa.

Voimassa oleva tilinumero puuttuu Verohallinnon tiedoista tällä hetkellä 50.000 asiakkaalta, jotka ovat saamassa veronpalautusta. Tilinumeronsa ehtii ilmoittamaan elokuun palautuksia varten enää ainoastaan OmaVerossa, jos sen tekee 29. heinäkuuta mennessä. Syyskuun veronpalautuksia varten paperisen tilinumeroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa 5. elokuuta tai sähköinen ilmoitus olla annettuna OmaVerossa viimeistään 27. elokuuta.

Vanhempi voi ilmoittaa alaikäisen lapsensa tilinumeron kirjautumalla OmaVeroon omilla tunnuksillaan. Alaikäinen voi ilmoittaa tilinumeronsa myös itse kirjautumalla OmaVeroon mobiilivarmenteella, mikäli hänellä on mobiilivarmenne käytössään. Paperinen tilinumeroilmoitus pitää tehdä käyttämällä Verohallinnon tilinumeroilmoituslomaketta 7208, jonka voi tulostaa osoitteesta vero.fi/lomakkeet. Lomakkeen voi myös hakea verotoimistosta tai tilata soittamalla Verohallinnon palvelunumeroon 029 497 026. Tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse.