Netflix esittää Euroviisut Yhdysvalloissa – omat viisut suunnitteilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eurovision-laulukilpailu, tuttavallisemmin Euroviisut, on valloittamassa Yhdysvallat. Laulukilpailuja aletaan esittämään Pohjois-Amerikassa suoratoistopalvelu Netflixissä.

Netflixissä nähdään Yhdysvalloissa sekä Euroviisujen semifinaalit että finaali. Ennen ensi vuonna Hollannissa järjestettäviä kilpailuja katsottavaksi tulevat tämänvuotiset viisut. Päätöksen taustalla on Netflixin ja Euroopan yleisradioyhtiöiden yhteistyösopimus.

Euroviisuille suunnitellaan Yhdysvalloissa myös omaa vastinetta. Kahden vuoden sisällä aloitettavaksi suunniteltu laulukilpailu kantaa työnimeä American Song Contest, eli amerikkalainen laulukilpailu.

Netflixissä tullaan näkemään tulevaisuudessa myös toisenlaista Euroviisuaiheista sisältöä. Parhaillaan työn alla on Will Ferrellin tähdittämä Eurovision-komediaelokuva.