Facebookin lasten Messengerin piti suojella alaikäisiä – sovelluksessa ilmeni vakava virhe

Digi · Tim Isokivi

Facebook lanseerasi vuonna 2017 lapsille suunnatun Messenger Kids -pikaviestipalvelun. Alle 13-vuotiaille tarkoitetun sovelluksen ei pitänyt mahdollistaa keskustelua muiden, kuin lasten vanhempien hyväksymien henkilöiden kanssa.

Nyt Messenger Kids -sovelluksessa on kuitenkin ilmennyt vakava suunnitteluvirhe. Sen ansiosta lapset ovat voineet keskustella ryhmächatissa myös sellaisten henkilöiden kanssa, joita vanhemmat eivät ole hyväksyneet.

Tiedossa ei ole, kuinka kauan virhettä on voitu käyttä hyväksi. Facebook on kuitenkin The Verge -sivuston mukaan varoittanut vanhempia asiasta.

Facebookin Messenger Kids -sovellusta mainostettiin turvalliseksi tavaksi antaa lasten viestitellä esimerkiksi ystäviensä ja perheenjäseniensä kanssa. Yhtiön mukaan sovelluksessa ei nähdä mainoksia, eikä siinä jaettuja tietoja myöskään luovuteta mainostajille.