Woodstock jälleen vaikeuksissa – tapahtumapaikka vaihtui pienempään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

16. – 18. elokuuta järjestettävä Woodstock 50 -festivaali on jälleen otsikoissa. Nyt festivaali on siirtynyt Yhdysvaltojen Marylandiin, noin 400 kilometrin päähän alun perin suunnitellusta tapahtumapaikasta.

Uusi tapahtumapaikka vetää Bloomberg-lehden mukaan noin 32 000 ihmistä. Festivaalien kerrottiin alun perin tähtäävän jopa 150 000 hengen yleisöön. Alueen pienenemisen pelätään myös johtavan artistien perumiseen.

Woodstockin esiintyjäsopimuksen mukaan artistit voivat perua esiintymisensä ja saada silti palkkionsa, mikäli tapahtumapaikka muuttuu. Monet tapahtuman suurimmista artisteista, kuten Miley Cyrus, Jay-Z, The Killers ja Imagine Dragons, eivät välttämättä suhtaudu innolla ajatukseen tapahtumapaikan vaihtumisesta.

Yksi artisteista, alkuperäisessä Woodstockissa esiintynyt John Fogerty on jo perunut esiintymisensä. Myös David Crosby perui taannoin esiintymisensä ja kuvaili tapahtuman järjestäjiä huijareiksi.