Tunnetko kuvan henkilön? Helsingin poliisi pyytää apua vakavan seksuaalirikossarjan tutkinnassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin poliisi pyytää nyt yleisön apua henkilön tunnistamisessa. Eno-nimeä käyttävää henkilöä epäillään ainakin kahteentoista lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista. Poliisi haluaa myös tavoittaa toistaiseksi tuntemattoman uhrin.

– Poliisi epäilee 1950-luvulla syntynyttä miestä lukuisista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, jotka ovat tapahtuneet useiden vuosien aikana vuodesta 2006 alkaen. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet miehen asunnossa Helsingin Laajasalossa, poliisi kertoo.

Rikosten uhreiksi on poliisin poliisin mukaan joutunut ainakin kaksitoista tekoajankohtana alaikäistä tyttöä. Poliisi epäilee miestä muun muassa useasta törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikoksista epäilty on vangittu. Poliisi julkaisee rikoksesta epäillyn kuvan, koska se on välttämätöntä rikosten selvittämiseksi.

Kyseessä on vakava lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten kokonaisuus. Kuvan avulla henkilöt, jotka ovat olleet miehen kanssa tekemisissä, voivat arvioida, onko heillä mahdollisesti tietoja, jotka voivat edistää rikostutkintaa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että nuoret viettivät aikaa miehen asunnolla, koska mies tarjosi alaikäisille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Miestä on kutsuttu nuorten keskuudessa nimellä Eno.

– Tiedossamme on ainakin yksi asianomistaja, jonka henkilöllisyyttä emme vielä ole saaneet selville. Voi olla, että osa uhreista ei edes tiedä joutuneensa hyväksikäytetyksi, koska useat poliisin tiedossa olevista uhreista ovat olleet tekohetkellä epäillyn tarjoaman alkoholin tai muiden päihteiden vuoksi tiedottomassa tilassa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.

– Pyydämme, että kaikki, jotka epäilevät joutuneensa rikoksen uhriksi tai tietävät mahdollisesti jotain, joka voisi olla hyödyksi asian selvittämisessä, ottaisivat meihin yhteyttä. Kyseessä on vakava rikoskokonaisuus, jonka selvittämisessä uhrien ja todistajien tiedoilla on suuri merkitys, Asmundela korostaa.

Yhteydenotot pyydetään tekemään sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.