Lapset varastivat maastoauton – ajoivat 900 kilometriä ennen kiinni jäämistä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Neljä australialaista lasta varasti maastoauton, pakkasi sinne rahaa ja kalastusvehkeet. Heidät tavoitettiin 900 kilometrin päästä kotoa. He olivat ajaneet 10 tuntia putkeen.

Kolme poikaa ja yksi tyttö katosi Queenslandista Gracemerestä. 10–14-vuotiaat lapset olivat lähteneet omatoimiselle karkureissulle. Yksi pojista oli kirjoittanut perheelleen kirjeen, jossa kertoi lähtevänsä pois.

He eivät olleet saman perheen lapsia ja ajoneuvona käytetty maastoauto kuului yhden karkulaisen vanhemmalle. He olivat tankanneet autoa ensimmäisen kerran 140 kilometrin päässä kotoaan. Ajoneuvon ajoa kuvailtiin normaaliksi, vaikkakin kuljettajat olivat olleet kovin lyhyitä tai hädin tuskin nähneet auton ikkunasta ulos.

Poliisi löysi nelikon New South Walesista Graftonista sunnuntaina. Viranomaiset joutuivat rikkomaan ajoneuvon ikkunat pampulla, koska lapset eivät suostuneet tulemaan ulos ja lukitsivat ovet. Lapsia kuulustellaan vanhempien läsnäollessa, BBC uutisoi.