Mopo-onnettomuuden yllättävä seuraus – miehen erektio kesti yhdeksän päivää

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Onnettomuuksissa loukkaantumisella voi olla joskus täysin odottamattomia seurauksia. Tämän sai huomata mopo-onnettomuuteen joutunut 35-vuotias mies ja häntä tutkineet lääkärit.

Brittiläinen mies oli pudonnut mopon päältä, minkä seurauksena hän sai mustelmia välilihan alueelle. Onnettomuuden pitkäaikaiset seuraukset olivat kuitenkin erikoisemmat. Miehelle kehittyi yhdeksän vuorokautta jatkunut ja muun muassa kävelemistä haitannut erektio.

Mies hakeutui sairaalahoitoon. Siellä hänen seisokkinsa määriteltiin erektion vahvuutta miittaavan lääketieteellisen mittarin korkeimpaan kategoriaan. Välilihaan onnettomuuden seurauksena syntynyt verihyytymä oli johtanut veren pakkaantumiseen penikseen.

Mikäli mies ei olisi hakeutunut hoitoon ajoissa, olisi penis voinut vahingoittua pysyvästi. Se olisi puolestaan johtanut pysyvään impotenssiin. Case Reports in Urology -tiedejulkaisun mukaan potilaan toipuminen kesti noin vuoden, mutta nykyään hänen peniksensä toimii jälleen normaalisti.