Ronnie James Dion hologrammi kiertueelle – kuolemasta jo yhdeksän vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ronnie James Dio kuoli yhdeksän vuotta sitten vatsasyöpään ja hänet muistetaan edelleenkin metallimusiikin erittäin arvostettuna laulajana. Dion eri yhtyeissä levyttämää musiikkia on myyty maailmalaajuisesti liki 50 miljoonaa kappaletta.

Nyt Ronnie James Dion hologrammi on lähtenyt kiertueelle yhtyeen entisten jäsenten perustaman tribuuttibändi Dio Disciplesin kanssa. Yksi Ronnie James Dion tunnetuimmista hiteistä on Dio-yhtyeen Holy Diver -debyyttialbumin kahdeksas raita Rainbow in the Dark. Vaikka kappale on julkaistu jo vuonna 1983, sopivat sen sanat edelleenkin ajattomaan pimeyteen.

Dio Disciplesissa on Ronnie James Dion entisiä muusikkoystäviä. Mukana ovat Tim ”Ripper” Owens (Judas Priest), Oni Logan (Lynch Mob) ja Joe Retta (Sweet), kitaristi Craig Goldy (Dio), basisti Bjorn Englen (Yngwie Malmsteen), kosketinsoittaja Scott Warren (Dio, Heaven & Hell) ja rumpali Simon Wright (Dio, AC/DC, UFO). Yhtye kiertää kesän ajan Yhdysvalloissa.