Rammstein uhmasi Venäjän homolakia – suutelivat esiintymislavalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pian Tampereellakin esiintyvä Saksalaisyhtye Rammstein ei pelkää kohun aiheuttamista. Nyt yhtye on protestoinut Venäjän homovastaista lakia vastaan näyttävän eleen muodossa.

Rammstein esiintyi maanantaina Moskovan Luzniki-stadionilla. Aüslander-kappaleen aikana kitaristit Paul Landers ja Richard Kruspe yllättivät fanit suutelemalla häpeilemättä lavalla. Kuva herkästä hetkestä jaettiin myös Instagramissa.

– Venäjä, me rakastamme teitä!, yhtye kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

9. ja 10. elokuuta Tampereen Ratinan lavalle nouseva Rammstein uhmasi tempauksella Venäjän homopropagandalakia. Lain tarkoituksena on maan hallinnon mukaan lasten suojaaminen homoseksuaalisuudelta. Käytännössä se tarkoittaa, että kaikkien homouteen viittaavien tekojen esittäminen normaalina on Venäjällä laitonta.