Woodstock 50 -festivaalista valtava floppi – peruttiin vain viikkoja ennen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkuperäisen festivaalin 50. juhlavuodelle suunniteltu Woodstock 50 -tapahtuma kärsi kuukausien ajan erinäisistä vaikeuksista. Nyt se on päätetty lopulta perua kokonaan.

Woodstock oli määrä järjestää 16.-18. elokuuta New Yorkin osavaltiossa. Ongelmat alkoivat huhtikuussa lipunmyynnin aloittamisen viivästymistyttyä ja tapahtuman suurimman rahoittajan vetäytydyttyä pois. Myöhemmin festivaalit jouduttiin siirtämään New Yorkista huomattavan pienempään tapahtumapaikkaan Marylandissa.

Tapahtumapaikan vaihtumisen myötä artistit, kuten Jay-Z, Miley Cyrus ja Santana alkoivat perumaan esiintymisiään. Artistit saavat silti sopimuksen mukaan keikkapalkkionsa, joskin heitä kehotetaan lahjoittamaan niistä 10 prosenttia hyväntekeväisyyteen.

The Guardian -lehden mukaan järjestäjät yrittivät vielä viime tipassa pelastaa tapahtuman tekemällä siitä maksuttoman. Lopulta koko Woodstock 50 päätettiin kuitenkin perua ”odottamattomiin takaiskuihin” vedoten.