Vakava muistutus poliisilta tieliikenteeseen – torstaina se taas alkaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koulut alkavat ympäri maata taas tällä viikolla, ja opintiensä aloittaa jälleen suuri joukko ekaluokkalaisia, jotka eivät välttämättä ole vielä kovin tottuneita kulkemaan omin neuvoi. Siksi varsinkin autoilijoiden tulee olla tulevina viikkoina aivan erityisen tarkkaavaisia.

Poliisi valvoo koulujen lähistöllä nyt liikennettä tehostetusti, mutta joka paikassa viranomaiset eivät voi olla samanaikaisesti paikalla. Nyt poliisi on kertonut sosiaalisessa mediassa kaksi kohtaa, jotka tiellä liikkujien tulee ottaa huomioon lasten koulutien turvaamiseksi.

1. Autoilijat, moottoripyöräilijät ja muut tiellä liikkujat: nyt on viimeistään oikea hetki höllätä kaasujalkaa ja terästää aisteja liikenteessä. Varsinkin suojateihin ja koulujen läheisyyteen tulee kiinnittää huomiota, ja laskea varmuuden vuoksi nopeuksia koulujen läheisyydessä. Liikenteessä yksi tärkeimmistä asioista on muistaa, että suojatien eteen pysähtynyttä autoa ei saa ohittaa pysähtymättä. Suojatien eteen pysähtyneen auton eteen voi nimittäin taapertaa esimerkiksi pieni koululainen, jota ei näy auton takaa.

2. Koululaisten vanhemmat: Kävelettehän koulutien riittävän usein läpi lapsenne kanssa niin, että lapsi osaa kulkea turvallisesti yksin. Käyttehän myös läpi liikennesäännöt ja erityisesti eri risteykset koulumatkan varrella. Risteyksissä tulee muistaa ennen tien ylittämistä katsoa molempiin suuntiin ja pyrkiä varmistumaan siitä, että risteystä lähestyvä autoilija on varmasti huomannut pienen koululaisen. Koululaisen kannattaa siis seurata myös autoilijan katsetta ja vaikka vilkuttaa tälle merkiksi, kun on ylittämässä tietä.