Nerokas keksintö: Uutuuskangas peittää hien hajun automaattisesti

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hien hajuiset treenivaatteet eivät mahdollisesti ole enää ongelma tulevaisuudessa. Portugalin Minhon yliopistossa on kehitelty kangas, joka peittää pahan hajun automaattisesti. Muunneltu puuvillakangas päästää ilmoille sitruunan tuoksua joutuessaan kosketuksiin hien kanssa.

Tutkijat käyttivät hyödykseen sikojen nenissä esiintyvää hajuja sitovaa proteiinia ja rasvan kaltaisia liposomeja. Sian nenässä esiintyvällä proteiinilla käsitelty kangas vapautti ilmoille nopean sitrushedelmän tuulahduksen. Liposomeilla käsitellyn kankaan tapauksessa tuoksu ilmaantui hitaammin.

Cnet-sivuston mukaan tutkijat kuvailevat kumpaakin metodia erittäin toimivaksi. Tulevaisuudessa markkinoilla saatetaankin nähdä vaatteita, jotka peittävät hien hajun automaattisesti miellyttävämmillä tuoksuilla.