WC räjähti kuin pommi – salama iski saostuskaivon kaasuihin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Floridassa asuvalle pariskunnalle on käynyt kuin suomalaisen punkbändi Rattuksen kappaleessa. Heidän kotinsa vessa räjähti täysin yllättäen. MaryLou Ward kertoo maanneen sängyllä ukkosmyrskyn aikana, kun yhtäkkiä vessasta kantautui voimakas ääni.

Pariskunta juoksi paikalle ja löysi wc-pöntön kappaleina lattialta. Myöhemmin kävi ilmi, että salama oli iskenyt ulkona sijaitsevaan saostuskaivoon. Salamanisku oli sytyttänyt viemäriputkeen ulosteiden ansiosta kertyneen metaanikaasun. Tämä johti puolestaan vessanpöntön räjähtämiseen.

Putkimies Jordan Hagadornin mukaan hän ei ole koskaan aikaisemmin kuullut vastaavasta. USA Today -lehden mukaan mies kuitenkin kehottaa välttelemään vessan käyttöä ukkosmyrskyjen aikana.