Käsittämätön taituri: Moottoripyöräilijä pitää jalkapalloa päänsä päällä ajaessaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aasialainen liikennekulttuuri poikkeaa merkittävästi länsimaalaisten tyylistä. Bangladeshin pääkaupunki Dhaka on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Siellä asuu yli 13 miljoonaa ihmistä.

Dhakan ruuhkat ovat suomalaisesta näkökulmasta tarkasteltuna kaaottisia. Liikenteessä on runsaasti kaksipyöräisiä moottoriajoneuvoja, joiden avulla pääsee puikkelehtimaan määränpäähän autoa tai julkista liikennettä nopeammin. Eräs asiakasta kyydittänyt moottoripyöräilijä on keskittynyt ajamisen lisäksi pallon kanssa leikkimiseen.

Nettivideolla nähdään, kuinka moottoripyöräilijä tasapainottelee palloa päänsä päällä samalla, kun se ajaa ruuhkan keskellä. Kuljettajalla tai matkustajalla ei näytä olevan kypärää päässä. Neonvihreästä pallosta ei varmastikaan ole kovinkaan paljon suojaa kuljettajan päähän kolarin sattuessa.