Leikkirahaa käytetty Tampereella maksuvälineenä – tarkista heti lompakkosi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisille on toimitettu väärennettyjä seteleitä, jotka on tarkoitettu alunperin esimerkiksi elokuvakuvauksia varten. Nyt leikkirahaa on tullut myös tamperelaisten viranomaisten käsiin. Kerroimme aiemmin samankaltaisia seteleitä löytyneen muun muassa Lahdesta.

Sisä-Suomen poliisilaitokselle on toimitettu Poliisille vajaa kymmenen kappaletta 20 euron leikkirahaseteleitä, joilla on maksettu tai yritetty maksaa tuotteita kaupoissa ja kioskeissa. Seteleissä lukee: ”Movie money”, tai: ”THIS ON NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS”. Joissakin sadan euron seteleissä on venäjänkielinen teksti punaisella kirjoitettuna: ”TÄMÄ EI OLE OIKEAA RAHAA”. Poliisille on toimitettu myös muutama 50 euron seteli, jossa on kiinankielinen teksti.

– Kehotamme tarkkaavaisuuteen seteleillä maksettaessa ja niitä vastaanotettaessa. Setelien aitous tulee aina tarkastaa. Ihminen syyllistyy automaattisesti rahajäljitelmän levitykseen, mikäli hän maksaa väärennetyllä setelillä, poliisi muistuttaa.

Poliisi
Poliisi