Tästä syystä jotkut vetävät muita enemmän hyttysiä puoleensa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyttysten pistoilta välttyminen on miltei mahdotonta Suomen suvessa, mutta joitain ihmisiä hyttyset tuntuvat pistävän enemmän kuin toisia. Science Insider -kanavan tuore video paljastaa miksi näin on.

Vastoin joitain uskomuksia hyttyset eivät pure useammin naisia tai vaaleaveriköitä. Sen sijaan hyönteisiä houkuttelevat tietyt verityypit ja hajut. O-tyypin veri on huomattavasti A- ja B-tyyppien verta enemmän hyttysten mieleen.

Hyttysiä saattaa houkutella puoleensa hikisen ihon sijaan saippuan tai deodorantin tuoksuinen iho. Pistoille saattaa altistaa myös liikunta. Hyttysiä vetää puoleensa hiilidioksidi, jota ihmiset erittävät liikunnan aikana tavallista enemmän.

Pukeutumisessa suositellaan kirkkaiden värien välttämistä. Myös alkoholin juominen saattaa tehdä ihmisestä houkuttelevamman hyttysille, mikä tuskin tulee yllätyksenä mökillä saunakaljasta nauttiville suomalaisille.