Facebook tallensi käyttäjien ääniviestejä – palkkasi alihankkijat muuttamaan tekstiksi!

Digi · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebook on myöntänyt tallentaneensa ja kuunnelleensa käyttäjien keskusteluja. Yhtiö palkkasi ulkopuolisia alihankkijoita litteroimaan Messenger-sovelluksessa käytyjä keskusteluja.

Ääniviestien kuuntelu kävi ilmi Bloomberg-lehden raportissa. Yhtiön palkkaamille litteroijille ei kerrottu, missä yhteydessä ääniviestit oli nauhoitettu tai kuinka ne oli kerätty. Anonyyminä pysyttelevät alihankkijat kertovat keskustelujen sisällön olleen joskus arkaluontoista.

Facebook on sittemmin myöntänyt asian. Yhtiön mukaan ääniviestit olivat peräisin käyttäjiltä, jotka antoivat luvan niiden litterointiin. Tarkoituksena oli selvittää, ymmärtääkö Facebookin tekoäly ääniviesten sisällön oikein.

Keskustelujen litteroinnin kerrotaan päättyneen hieman yli viikko sitten. Facebookin mukaan samaa ovat harrastaneet myös Apple ja Google.