Hurja takaa-ajo päättyi piikkimattoon Pirkanmaalla – kuljettaja pakeni poliisia tunnin ajan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisipartio oli päättänyt pysäyttää viime yönä henkilöauton, joka ajeli aamuyöllä yhden aikaan Tampereen Ruskonkehällä. Auto ei totellut pyäshtymiskäskyä ja tästä alkoi tunnin kestänyt takaa-ajo pitkin Pirkanmaata.

Liikennetarkastuksesta kello 00:56 karkuun lähtenyt kuljettaja ajoi henkilöautonsa Sääksjärveä kohti. Pakeneminen jatkui Lempäälässä Tampereentietä pitkin Viialantielle ja siitä edelleen Vesilahdelle sekä aina Punkalaitumelle asti. Kuljettaja ajoi holtittomasti huomattavaa ylinopeutta ja osan matkasta vastaantulevien kaistalla.

Useiden kymmenien kilometrien pituinen pakomatka päättyi piikkimattoon Sastamalan Houhajärventiellä kello 01:48. Kuljettajaksi osoittautunut 27-vuotias tamperelaismies on epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennerikkomuksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Puhalluskokeen tulos oli 0.74 milligrammaa uloshengityslitrassa. Yksin autossa ollut mies vietiin verikokeisiin ja tämän jälkeen kiinniotettuna poliisiasemalle.